Monday, 27 February 2012

Misteri Bilik 6.23

Hai awak , awak dan juga awak ... ! Sorry sangat sangat sebab lama dah saya tak meng-update blog ini , dah bersawang pun. heeee , disebabkan itu saya decide untuk menulis entry pada hari ini . Iaitu mystery of room 6.23 di Kolej Intan , UiTM Pulau Pinang . Sebelum saya teruskan cerita ini :

PERINGATAN , cerita ini hanya untuk mereka yang kuat semangat dan hanya mereka berumur 18 tahun ke atas sahaja yang dibenarkan membaca . Kepada mereka yang berumur 18 tahun ke bawah sila jangan baca , jika anda nak juga baca sila pastikan anda ditemani oleh mereka yang berumur 18 tahun ke atas. Cerita adalah berdasarkan kisah benar yang telah berlaku . Cerita ini bukan rekaan semata-mata , dan cerita ini melibatkan meraka yang masih hidup tapi bukan mereka yang sudah tiada.

Cewahh , macam poyo je nak bagi peringatan macam tu kan ? Suka hati kalian la nak baca ke tak . Tapi ini cerita betul tau , tak tipu punye lah

The story started when Cikniey mengangkat pakaian kecil dari ampaian di tepi tingkap bilik kami *pakaian kecil tu kalian faham faham sendiri la eh ? haha . Dan Cikniey tolong melipatkan pakaian kecil saya then she put those underwear on my bed. When I'm back from my class , saya hanya ambil pakaian kecil yang Cikniey tolong lipatkan itu dan letak ke dalam laci almari saya tanpa check tau . Malu juga la orang lain lipatkan kita punya pakaian kecil tu kan ? Dengan serba salah dan malu , semua berbaur kat dalam hati time tu . Nasib baik la pakaian dalam saya takda yang berlubang atau bertompok . HAHA >.<

A few days later , saya ambil la satu underwear bahagian bawah berwarna kelabu dari laci almari saya untuk dipakai , tapi pelik bin ajaib la pula bila saya tengok seluar kecil tu sumpah saiz besar gile . And saya wondering macam mana pula la seluar kecil tu boleh ada dalam laci almari saya ? Bila pula seluar kecil saya boleh jadi besar macam tu ? Padahal , saya ni dah la kurus je orangnya kan ? Then saya pun fikir mungkin Cikniey punya seluar kecil kott , so saya ambil seluar kecil itu dan letakkan diatas katil Cikniey.

Then pada waktu magrib , Cikniey pulang , dye juga pelik siapa punye seluar kecil tu tau . Cikniey cakap itu bukan milik dye , then dye ingat seluar kecil itu mungkin milik Atiqah . So dye letakkan seluar kecil itu atas katil Atiqah . But bila Atiqah pula pulang dari kelas, Atiqah dah bising bising dah , dye cakap seluar kecil itu bukan milik dye . Jadi kami bertiga memang dah wonder sangat sangat la , Kami tanya Dalila , seluar kecil tu milik dye ke ? Tapi Dalila cakap dye takda seluar kecil berwarna kelabu tau . Kami dah buat macam macam andaian dah.

Mungkin budak wing depan punya seluar kecil punye kott , sebab sepanjang minggu tu asyik hujan lebat tau , dengan angin kencang lagi , mungkin lah angin tiup dan jatuh dekat ampaian kami ke kan ? Ke mungkin budak tingkat atas punya seluar kecil terjatuh kat ampaian kami ke .. Macam macam andaian la kami buat tau. Kami siap boleh main ukur ukur saiz and segala bagai lagi untuk tengok siapakah pemilik sebenar seluar kecil itu . Memang sumpah lawak gile sebab seluar kecil itu sangat besar dari kami berempat .

Lawak sangat, kami saja bergurau nak letak seluar kecil tu kat depan bilik budak tingkat atas dengan siap berbungkus comel molek dan letak surat cinta sekali la . Kami juga bergurau untuk letak dan tampal seluar kecil itu dipintu bilik kami dan tampal notis " Milik Siapakah Ini ? " tak pun " Siapa Hilang Seluar Dalam? ". Kami juga buat lawak lawak bodoh pasal seluar kecil itu . Macam macam lawak la . Memang malam itu kami gelak tak habis habis , siap ada redbull lagi malam itu . Thankyou to Atiqah dan Cikniey yang suka buat lawak redbull ^_^

Tapi last last kami decide untuk simpan sahaja seluar kecil itu di dalam tong sampah. HAHA , misteri kan ? macam mana ntah seluar kecil boleh sesat di bilik kami . Sampai sekarang lawak misteri seluar kecil tu jadi bahan kami. Ingat lagi Cikniey cakap "Ini bukan seluar dalam aku weh , tengok ni besar gile . SIapa punye seluar dalam ni ? Nasib baik takda lubang lubang. ke peta ke " Haha , ayat yang paling tak boleh dilupakan tu beb . Kami akan gelak besar bila Dalila sebut "misteri bilik 6.23 "

Haha , sherammm tak ? Okey until here , nanti saya ada masa saya akan tulis entry lagi okey ? Bbye  >.<

p/s : tajuk entry ni saja je tulis misteri tu  , saja nak bg suspen :P

4 comments:

  1. "misteriiiiiiiii lah sangattttt " hahaa :)

    ReplyDelete
  2. hey i found this! hahahaha sumpah menangis aku baca ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha, berderai tak air mata tu? hahaha!

      Delete